Clubhandicap 54

De Clubhandicap 54 is het bewijs dat u op een 9 of 18 holes golfbaan mag spelen. Wilt u beginnen met de golfsport en wilt u de clubhandicap 54 behalen? Dan kan ik u helpen. Door meer dan 10 jaar ervaring als golfleraar kan ik u begeleiden op een manier die het beste bij u past.

Wat houdt de clubhandicap 54 (GVB) in?

U vraagt zich misschien af wat de clubhandicap 54 inhoudt en aan welke voorwaarden u moet voldoen om deze te halen.

Er zijn twee stappen om de clubhandicap 54 (GVB) te halen. De eerste stap is het behalen van baanpermissie. Als u de etiquette, de veiligheidsregels, omgang met de baan en andere spelers kent, en de golfprofessional vindt dat u voldoende vaardig bent om zonder begeleider de golfbaan te spelen, dan kan de golfprofessional in samenwerking met de golfbaan u de NGF-Golfbaanpermissie geven. U krijgt dan een NGF-pas waar ‘Golfbaanpermissie’ op staat en de naam van de golfbaan waar de NGF-pas is uitgegeven. Deze pas is alleen geldig op de golfbaan die de pas heeft uitgegeven, tenzij andere golfbanen de golfbaanpermissie van uw golfbaan accepteren.

Na het behalen van golfbaanpermissie (stap 1), kunt u zelf ervaring opdoen op de baan. Voordat u Clubhandicap 54 of lager kunt halen, moet uw kennis worden getoetst op de belangrijkste etiquette en golfregels. Na het behalen van uw golfbaanpermissie en het golfregel examen kunt u een Qualifying Kaart spelen om uw handicap te halen.